דף הבית אודות חוברת טעמים תפריטים מתכונים פעילויות מסלולי טיול חסויות כתבו עלינו
 
מתכון ל10 אנשים
מתכון למרק ארטישוק ירושלמי
1.5 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס
400 גרם תפו"א קלוף וחתוך גס
400 גרם כרישה נקייה וחתוכה גס
60 גרם שום קלוף
3 עלי מרווה
6 ענפי טימין מופרדים לעלים
3 עלי דפנה
4 גרגרי פלפל אנגלי
15 גרם אגוז מוסקט מגורד
2 כפות מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
40 גרם מחית כמהין שחורה
150 מ"ל ורמוט
2 ליטר מים או ציר ירקות/עוף
400 מ"ל שמנת מתוקה
 
הוראות הכנה-
בסיר רחב שמים שמן זית מחממים קצת מוסיפים ארטישוק ירושלמי, תפו״א, כרישה, שום, טימין, מרווה, עלי דפנה, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, מלח ופלפל .
מאדים קצת בשמן ואז מוסיפים ורמוט, מחית כמהין נותנים להכל לעבוד ביחד 5-7 דקות ואז מוסיפים את הציר רואים שהוא מכסה הכל .

אם צריך מוסיפים עוד כדי שיכסה את כל התוכן מביאים לרתיחה מכסים ומנמיכים את האש מבשלים עד שהכל רך
טוחנים למרקם חלק או גס כל אחד לפי מה שהוא אוהב מרתיחים שמנת ומוסיפים תוך כדי ערבוב טועמים ומתקנים תיבול 
בתאבון
 
   
   









 
 
בחזרה לאתר "הפקה עברית"